İstiklal Marşı’nı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması

İstiklâl Marşımız, Türk ulusunun, özgürlüğe kavuşmasına mahsuben yazılmış ve bestelenmiş bir marştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında, bağımsızlık mücadelesinin destansı zaferleri sonrasında elde edilmiş olan bağımsızlık ve özgürlüğü simgeleyen marştır. Bu muazzam marşın sözleri, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış ve Osman Zeki Üngör tarafından bestelenmiştir.

Öğrencilerimiz ile bu güzel duyguları tekrardan yaşamak, marşımıza olan bağlılığımızı ve milli duygular içerisinde İstiklal Marşı’nı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması düzenliyoruz.

KATILIM ŞARTLARI VE KAPSAM
1. Katılım gönüllülük esasına ve isteğe bağlıdır.
2. Ortaokul ve lise öğrencilerinin seçmeleri ayrı olacaktır.
3. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyacaktır.
4. Yarışma ön elemeleri 08/03/2019 tarihinde Türkçe – Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından yapılacaktır.
5. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizin isimlerini Türkçe – Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmenlerine yazdırmaları gerekmektedir.
6. Seçmelerde ortaokuldan ve liseden üçer kişi finale kalacaktır.
7. Yarışmanın birincileri, 12/03/2019 tarihinde yapılacak törende seyirciler
önünde yapılacak son bir elemeyle belli olacaktır.