Kayıt ve Burs Hizmetleri

KAYIT VE KAYIT EVRAKLARI
Okulumuzu gezmek ve bilgi almak isteyen ziyaretçilerimizin önceden randevu alarak gelmesini rica ederiz.
Bu uygulama sizlere daha iyi hizmet verebilmek ve okul günlerinde öğrencilerimizin güvenliğini ve düzenini korumak mahiyetinde yapılmaktadır.

Yeni eğitim-öğretim döneminde Ortaokul 5, 6, 7.sınıf ve Anadolu lisesinde 9, 10 ve 11.sınıfta okuyan ve okulumuza yeni kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler için “Kandilli Bursluluk Sınavı” (KBS) uygulanır.

Öğrenciler Rehberlik Birimi ile envanter çalışmasına alınır. Değerlendirmenin sonucu velimiz ile paylaşıldıktan sonra başarı kaydeden öğrencilere burs imkânı sağlanarak kesin kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Kayıt Dönemi

• 01 Ocak 2019 – 01 Eylül 2019 Öğrencilerin kesin kayıt için ön işlemlerinin başlaması
• 12 – 13 Ocak 2019 Kandilli Bursluluk Sınavı
• 17 Ocak 2019 Kandilli Bursluluk Sınavı sonuçlarının açıklanması
• 13 Ocak – 1 Eylül 2019 Randevulu Bireysel Bursluluk Sınavları

Okul Tanıtım Günleri

• Hafta içi: 10.00 – 18.00 arası
• Hafta sonu (Cumartesi – Pazar): 10.00 – 16.00 arası

2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılına kayıt yaptıran öğrencilerimizden istenen evraklar;

• E-Okuldan alınan öğrenci belgesi

• Veli kayıt/nakil dilekçesi

LİSE

9. sınıfa kayıt yaptıracak öğrenciler

• Veli kayıt dilekçesi

• Liselere Giriş Sınavı sonuç belgesi

Ara sınıflara nakil ile gelen öğrenciler

• Veli kayıt / nakil dilekçesi

BURS HİZMETLERİ

KANDİLLİ BURSLULUK SINAVI (KBS) BURSU

2019 – 2020 eğitim-öğretim yılında okulumuzda okuyacak her öğrenci KANDİLLİ BURSLULUK SINAVI (KBS) uygulanır ve öğrencileri, okul yönetiminin belirlediği puan aralığında sonuç elde edip burs kazanabilen öğrencilerden oluşmuştur. Öğrencilerimizin hak kazandığı KBS Bursu Kandilli Eğitim Kurumlarındaki eğitiminin sonuna kadar geçerlidir.

BİLİM, SANAT VE SPOR BURSU

Kandilli Koleji’nde bilim ve sanat alanında başarı göstermiş öğrencilerden uluslar arası yarışma ve projelerde derecesini ibraz edenlere %35, ulusal yarışma ve projelerde derecesini ibraz edenlere %25 burs verilmektedir. Spor alanında Milli sporcu belgesini ibraz edenlere % 35, spor dallarından birinde lisanslı oynayan sporculara % 25 oranında eğitim- öğretim ücreti bursu verilir. Bu öğrenciler kendi alanları ile ilgili her türlü faaliyetlerinde Kandilli Koleji’ni temsil ederler. Eğitim – Öğretim yılı içerisinde kazanılan başarılar Kandilli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu tarafından burs ile ödüllendirilir.

TÜBİTAK BURSU

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ulusal veya uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan öğrencilerimiz Kandilli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu tarafından burs ile ödüllendirilir.

KARDEŞ ÖĞRENCİ BURSU

Kandilli Koleji’nde öğrenim görmekte olan her bir kardeşe % 10 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirim verilir.

KURUMSAL ANLAŞMA BURSU

Kurumlar arası yapılmış karşılıklı hizmet sözleşmesi dâhilinde ilgili kişi kurumunda çalıştığı sürece ve öğrenci mezun oluncaya kadar okulumuzda belirlenmiş ekstra indirim oranı dâhilinde okuma hakkına sahiptir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BURSU

Kandilli Kolejinde yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı kapsamında kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin her birine eğitim-öğretim ücreti üzerinden Kandilli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş oranda indirim sağlanır.