Anasayfa> Beden Eğitimi ve Spor
Beden Eğitimi ve Spor

Okulumuzda sporu araç olarak kullanarak ilk önceliğimiz, kas- iskelet sistemlerinin çeviklik anlamında gelişimini hızlandırmaktır.

Fiziksel ve ruhsal bakımdan sağlıklı, karmaşık durumlara çözümsel yaklaşabilen, birlikte çalışan, analitik düşünen, kazandığında kutlamayı bilen, kaybetmeyi kabullenen, zararlı maddelere karşı sağlam karakterli öğrenciler yetiştirmek asıl amaçlarımızı oluşturmaktadır.

Kandilli Kolejinde beden eğitimi ve spor dersleri ulusal ve uluslararası müfredatlar doğrultusunda öğrencilerimizin doğal hayata aktarabilecekleri yaşam becerilerinin kazanılmasında genel eğitimin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Dönem başı (ekim) ve dönem sonu (nisan) ayları içinde fiziksel yeterlilik testleri ve VKİ ölçümleri yapıyor ve değerlendiriyoruz.

Takım sporlarında ( futbol, voleybol, basketbol, hentbol  vb. ) temel öğretim planlaması kapsamında derslerimizi yapmakta olup yetenekli öğrencilerimize branş yönlendirmelerinde bulunuyoruz.