Anasayfa> Kandilli'de 9. Sınıf
Kandilli'de 9. Sınıf

Kandilli'de 10. Sınıf >

Bir yıl kaybettirmeyen hazırlık sınıfı programı uygulanır ve yoğunlaştırılmış yabancı dil dersleri ile gramer ve kelime aktiviteleriyle konuşma becerisi kazanırken sosyal hayatta kolaylık sağlayan yabancı dil programı uygulanılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin ortaokul öğretilerini lise düzeyine entegresini sağlamak amacıyla Türkçe, Matematik ve Fen (Fizik, Kimya ve Biyoloji) derslerinden tekrar ve pekiştirme çalışmaları yapılır.

• Eğitim-öğretim faaliyetleri 08:30 - 16:10 saatleri arasında yapılmaktadır.

• Öğrencilerimizle Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 16:20 - 17:00 saatleri arasında etüt çalışması yapılmaktadır.

• Cumartesi günleri eğitim öğretim faaliyetleri 09:00 - 13:00 saatleri arasında yapılmakta olup, ağırlıklı yabancı dil eğitimleri verilmektedir.

• Ana yabancı dil programı olarak İngilizce eğitimi verilir. Öğrencilerimizin dil gelişimi yabancı öğretmenler ile yaptıkları pratiklerle geliştirilir.

• İkinci yabancı dil programı olarak Almanca eğitimi verilir. Temel seviyeden başlayarak Almanca dil becerileri kazandırılır.

• Öğrenci merkezli eğitim anlayışımızı uluslararası sınıf yerleşim standartlarına uygun eğitim ortamında gerçekleştirilerek, derslerde kolay öğrenme gerçekleştirilir.

• Konu anlama ve pekiştirmeye dayalı ders ve uygulamalı dersler ile öğrenciler ders saatlerini en verimli şekilde kullanabiliyor.

• Ödevsiz Eğitim Modeli ile ders saatleri içerisinde öğrenciler hem derslerini hem de ödevlerini okulda yapabiliyor.

• Uyguladığımız sistematik ders çalışma teknikleri ile öğrencimizin öğrenme disiplini kazanması sağlanır.

• Yeni sınav sistemine göre tasarlanmış konu kavrama ve değerlendirme testleri ile, öğrenci öğrenmeyi bol alıştırmalar sayesinde kalıcı kılabiliyor.

• Yazılı sınavlardan önce öğrencimizin eksiklerini ‘’Performans Analiz Sınavı (PAS)’’ ile tespit ediyor. Etütler ile öğrencimizin eksiklerine yönelik çalışmalar yapılıyor.

• Öğrencimiz için periyodik olarak hazırlanan akademik gelişim bülteni ve yabancı dil gelişim bülteni ile öğrencinin öğrenme haritası çıkarılır. Öğrenme eksiklikleri uzman eğitim koçları tarafından belirlenip ek çalışmalar ile tam öğrenme sağlanır.

• Eğitim Koçları her hafta öğrenciler ile koçluk seansı; aylık periyotla veliler ile öğrenci gelişim toplantıları yaparlar.

• Öğrencilerin ulusal ve uluslar arası proje ve yarışmalarda çalışmalarıyla başarı yakalaması sağlanır.

• Öğrencilerin yetenekleri ile uyumlu kişisel gelişimlerini destekleyici sosyal kulüp çalışmaları yapılır.

• Öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimini destekleyici aktivite çalışmaları yapılır.

• Öğrencilere uygulanan envanterler ile ilgi ve yeteneklerinin yönetimi ve kariyer planlaması sağlanır.