Bu açıdan okulumuz Karma Öğretim Modeline uygun etkinliklere yer vermeye çalışmaktadır.
Çünkü; öğrenmedeki eksikliklerin giderilmesi dikkate
almaktadır. İnteraktif destekli öğrenme yoluyla zenginleştirilmiş
öğrenme imkanı sunmaktadır. Aktif
öğrenme yoluyla öğrencinin etkin katılımına yer verilmesi amaçlamakta,
bu yolla öğrencinin aktif katılımıyla monoton bir sürecin önüne
geçilmektedir. Farklı zeka alanları göz önüne alınarak süreç
yapılandırılmaktadır.
Çoklu Zeka Kuramı: Çoklu zekâ kuramı, insanların çok farklı zekâ alanlarına (8 farklı zekâ alanı) sahip olduğunu, herkesin kendine özgü bir zekâ profilinin bulunduğunu, bütün zekâ alanları dinamik olduğunu bu açıdan öğretim sürecinde sadece bir zekâ alanına ait etkinliklere yer verilemeyeceğini dile getirir.
Tam Öğrenme Modeli: Bu modele göre tam öğrenmenin gerçekleşebilmesi için; olumlu öğrenme koşulları sağlanırsa, yeterli zaman ayrılırsa, öğrenci katılımı sağlanırsa, bir ünite tam öğrenildikten sonra diğer üniteye geçilirse, bunun için gerekli ek öğrenme imkânı verilirse tüm öğrencilerin başarılı olmaları kaçınılmaz olur.
Bireyselleştirilmiş Öğretim Modeli (Keller Planı): Öğrenciler arasında bireysel farklılıklar bulunmaktadır. Dolayısıyla öğrencilerin öğrenme hızları da farklılık gösterir. Bu açıdan “her öğrenciye kendi öğrenme hızına uygun bir şekilde öğretim imkânı sunulmalıdır” görüşüne göre yapılandırılmıştır.
Basamaklı Öğretim Modeli (Nunley): Bu model daha çok yabancı dil öğretiminde kullanılan bir modeldir. Bu yaklaşım bireysel farklılıklara göre öğretimin planlanması gerektiğini öngörür. Öğrencinin bilgiyi alan bir durumdan çıkarılarak bilgiye ulaşan, yeni bilgiler üretebilen bir duruma getirilmesi gerektiğini savunur.
Aktif Öğrenme Modeli: Aktif öğrenme; öğrencinin kendi öğrenmesinin yönetim ve sorumluluğunu üzerine aldığı, zihinsel yeteneklerini kullanmaya zorlandığı bir öğrenme biçimi olarak tanımlanabilir. Aktif öğrenme bireyin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerini dikkate alan, bireye çoklu öğrenme ve değerlendirme fırsatları sunan bir yaklaşımdır.
Sosyal Bilişsel Öğrenme Kuramı (Bandura): Sosyal öğrenme kuramında birey, kendi davranışlarını gözleyip, kendi ölçüleriyle karşılaştırarak değerlendirir ve kendini pekiştirerek ya da cezalandırarak davranışlarını düzenler. İnsan kendi davranışlarını kontrol edebilir. Dışarıdan başkalarının kontrolüne ihtiyacı yoktur.
Dokuz Tip Mizaç Modeli: Mizaç temelli eğitim; doğuştan gelen, yaşam boyu değişmeyen, bireyin algı, motivasyon ve bakış açılarını belirleyen mizaç yapısını temel alarak, bireysel farklılıkları tespit etmeyi ve bu farklılıklara uygun eğitim yaklaşımı belirlemeyi olanaklı kılar. Mizaç temelli eğitim yaklaşımı, mizaç yapısı ile eğitim ve sosyal çevre ile etkileşim içerisinde değişebilen ve şekillenebilen karakter ve kişilik kavramları arasındaki sınırı net bir biçimde çizer.
Kuantum Öğrenme ve Supercamp: Öğrenmeyi anlamlı ve eğlenceli kılmak amacıyla DePorter tarafından Supercamp’ler oluşturulmuştur. Her yaş grubunun katıldığı okuduğunu anlama, çalışma becerileri, yazma becerileri, eleştirel düşünme ve yaşam becerileri gibi konuların verildiği kamplar yapılır. Bu kamplarda sadece öğrenciler değil öğretmenler, yöneticiler ve şirket çalışanları da eğitim alabilmektedirler. Supercamplar; belli bir mekânda bir araya gelerek ele alınan eser, kitap, problemler derinlemesine sorgulanmasını içerir.
Probleme Dayalı Öğrenme: Bu model hazır bilgilerin öğrenciye aktarımından öte gerçek yaşama ait problemlerin doğrudan öğrenci katılımıyla araştırılmasını, incelenmesini ve elde edilen verilerin sınıfta sunumunu, paylaşımını içeren bir modeldir. Probleme dayalı öğrenme modelinde problem çözme yöntemi kullanılır.
Proje Tabanlı Öğrenme: Proje çalışması bir problemin bireysel veya grupla çözülme sürecidir. Proje çalışması sırasında bir ürün ortaya çıkar. Bu ürünün hazırlanması sırasındaki süreç proje tabanlı öğretimdir. Proje yaklaşımı öğrencilerin araştırıcı yanlarını ortaya çıkararak onların problem çözme becerilerini arttırır. Proje çalışması çoklu zekâ kuramına da uygun bir çalışmadır. Bu öğrenme modeli altında uygulanan Araştırma Ödevleri; öğrencilerimizin merak duygusunun gelişimini sağlamaktadır. Belirlenen konularda verilen araştırma ödevleri, öğrencilerimizi sorumluluk almaya teşvik ederek; aynı zamanda internetin bilinçli kullanımı konusunda da onları yönlendirmektedir.